پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ حفظ و ارتقاء سلامت زنان در دوران میانسالی ویائسگی، دارای اهمیت خاصی است و در صورت توجه ناکافی می‌تواند بدن را درگیر مشکلات بی‌شماری نماید و به استقلال، شادابی و تحرک افراد در آینده آسیب رساند.

 


  سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ حفظ و ارتقاء سلامت زنان در دوران میانسالی ویائسگی، دارای اهمیت خاصی است و در صورت توجه ناکافی می‌تواند بدن را درگیر مشکلات بی‌شماری نماید و به استقلال، شادابی و تحرک افراد در آینده آسیب رساند.


  به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی گفت؛ زنان در مقایسه با مردان تغییرات و عوارض ناشی از افزایش سن بیشتری را در این مرحله از زندگی تجربه می‌کنند، میانسالی عوارض مختلف و متعددی را برای زنان به دنبال دارد.


وی تصریح کرد؛ ازجمله‌ این عوارض می‌توان به بیماری‌های مزمن جسمی و روانی ناتوان‌کننده اشاره کرد که کیفیت زندگی زنان میانسال را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده اختلالات خلقی، عاطفی و استرس‌های بین فردی را موجب شده و سلامت روان زنان میانسال را به شکل جدی تهدید می‌کند.


رئیس مرکز بهداشت استان ادامه داد؛  دوران یائسگی به مرور تغییراتی در جسم و روان زنان ایجاد می‌شود که ممکن است سبب نگرانی و ناراحتی آنان شود. تصور بیشتر زنان در مورد یائسگی منفی، مبهم و نگران کننده است؛ در صورتی که با تغییر دیدگاه، این دوران می‌تواند آینده‌ای شیرین‌تر از گذشته را برای زنان به وجود آورد.


دکتر بانشی یادآور شد؛ يائسگي مرحله اي طبيعي از زندگي زنان بوده،  اين رخداد مهم در فرآيند زندگي زنان با تغييرات جسمي ،رواني اجتماعي همراه است . با توجه به اينكه يك سوم زندگي زنان دردوران يائسگي و پس از آن سپري مي شود، بايد شرايطي فراهم شود كه زنان پس ازيائسگي زندگي با كيفيت مطلوب  بدون درد و بيماري و اختلالات حركتي و ناتواني داشته باشند .


وی در پایان خاطر نشان کرد؛ آگاه كردن زنان جامعه از علائم و عوارض يائسگي بسيار اهميت دارد و مي تواند در كاهش مشكلات ناشي از يائسگي و بالابردن كيفيت زندگي زنان مؤثر باشد، نكته مهم آن است كه همه زنان مي توانند با فراگرفتن علائم و عوارض يائسگي و شيوه مقابله و تطابق با آن ها بر


حفظ سلامتي و كيفيت زندگي خود بيافزايند.


 کارشناس برنامه سلامت میانسالان معاونت بهداشتی گفت؛ در همین راستا، کارگاه آموزشی سلامت زنان میانسال در دوران باروری ویائسگی به همت گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشت با هدف توانمندسازی پرسنل ارائه دهنده خدمت برگزار می شود.


 لیلا رستگار اضافه کرد؛ هدف از برگزاری این کارگاه ارتقای سلامت باروری خانم های میانسال در دوران یائسگی، پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطانهای شایع زنان، عفونت های آمیزشی، اختلال  عملکردجنسی و افزایش توانمندی زنان میانسال برای خود مراقبتی در راستای ارتقای ابعاد مختلف سلامت و افزایش کیفیت زندگی آنان می باشد.


وی در پایان خاطر نشان کرد؛  این اهداف در دراز مدت باعث کاهش مورتالیتی و مور بیدتی و بهبود کیفیت زندگی و ارتقای شیوه زندگی سالم، پیشگیری و تشخیص زود هنگام عوامل خطر و بیماری های مهم می شوند.


به گزارش وب دا: این کارگاه آموزشی با حضور  سرپرست معاونت بهداشتی، خانم دکتر حاتمی مختصص زنان و زایمان، مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی، کارشناسان برنامه میان سالان هشت شهرستان استان، کارشنا سان برنامه سلامت باروری و مربیان آموزشگاه بهورزی در سالن اجتماعات این معاونت برگزارشد.